Reden genoeg om van de lente te houden

We hebben genoeg in huis gezeten, we sluiten de winter achter ons dicht, en willen zoveel mogelijk buiten in de frisse voorjaarslucht zitten. We worden vrolijker, actiever en hebben meer energie.

Zoveel redenen om van de lente te houden!

 

 

1. Hoewel we tegenwoordig het hele jaar door kunnen genieten van onze favoriete groenten en fruitsoorten, is er geen seizoen zo goed als de lente voor verse en knapperige, lokale producten.

2. 
Zeer belangrijk voor ouderen: er is weer veel meer vitamine D. In de winter krijgt onze weerstand een tik door het tekort aan zonlicht. Vermoeidheid en spierpijn krijgen in de lente gelukkig veel minder speelruimte.

3. 
Warmere temperaturen lokken ons van nature vaker naar buiten. Meer buitenlucht betekent een betere mentale en fysieke gezondheid. tijd spenderen in de natuur verlaagt niet alleen stress, het geeft volgens Japanse onderzoekers ook een boost aan de productie van witte bloedcellen.

4. Bleven je goede voornemens voor het nieuwe jaar niet overeind? Geen probleem! De lente brengt een frisse lading motivatie om lichaamsbeweging en evenwichtige voeding op te nemen in je routine.

5. 
De grote lente schoonmaak klinkt misschien saai, maar alles van stof en bacteriën ontdoen doet wonderen voor je gezondheid. Je loopt niet alleen een kleiner risico op voorjaars-verkoudheid, je zal ook beter kunnen omgaan met seizoensgebonden allergieën. En…… met al dat schrobben kan je elk half uur gemiddeld 85 kcal verbranden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Dag winter…. welkom lente! De natuur ontwaakt…
Lees ook:Goede voornemens zijn onrealistisch en ouderwets
Lees ook:Wat een waanzin die grote schoonmaak!
Lees ook:Maandag 18 januari is het de meest deprimerende dag van het jaar
Lees ook:Astronomische lente is begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>