Neven- en nichtendag verbindt

Zolang de wederzijdse ouders nog leven is het niet zo lastig om je familie regelmatig te zien. Het is niet alleen leuk maar ook belangrijk om familieleden te hebben waar je in geval van problemen en nood op kunt terugvallen, of zij op jou. En naarmate een mens ouder wordt is het steeds belangrijker aardige mensen om je heen te hebben, waarmee je kunt praten en die je steunen.

Als de ouders zijn overleden, valt vaak het centrale hechtmiddel weg, dat de kinderen onderling verbindt, en bestaat het gevaar dat je elkaar minder ziet.

 

Na vele jaren ontmoet je elkaar weer als een oom of tante is overleden. Na de plechtigheid beloof je contact te houden en daar blijft het dan bij. Vaak wil eigenlijk niemand dat en moet er dus worden gezocht naar een methode om toch elkaar regelmatig te ontmoeten.

Zo ging dat ook bij ons…… totdat onze laatste tante overleed. Na de begrafenis keken we elkaar wat ongemakkelijk aan. Wanneer gaan we elkaar nu weer zien…..? Is dat als één van ons aan de beurt is…..? Veertien dagen later kregen we een mail van onze nicht. Zij voegde de daad bij het woord en sloeg aan het organiseren. Gisteren hadden we voor de tweede keer onze neven- en nichten dag.

Herinneringen werden opgehaald, anekdotes verteld.  En dat alles tijdens een geweldige wandeling in mooi Twente waar onze ouders geboren zijn.

Een geslaagde dag die werd afgesloten met een bbq.

Ik raad het je aan!!

 

 

Lees ook:Naakt daten op TV!
Lees ook:‘Tante Hannie’ is overleden
Lees ook:Overheid verplicht tot bezoeken bejaarde ouders
Lees ook:Nog steeds leeft de Tweede Wereldoorlog voort
Lees ook:Echte liefde is…… twee dagen na elkaar sterven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>