Nederlandse ouderen hebben het goed voor elkaar

Schermafbeelding 2014-10-01 om 19.41.43Ophouden met zeuren: ouderen hebben het helemaal zo slecht nog niet in ons land. Wat betreft sociale en economische rijkdom van mensen ouder dan 60 jaar draait ons land mee in de wereldtop. Noorwegen is volgens HelpAge International het beste land om in te leven, gevolgd door Zweden en Zwitserland. In de jaarlijks samengestelde Global AgeWatch Index door het internationale netwerk van ouderenorganisaties waarin dit keer 96 landen zijn opgenomen, prijkt Nederland op plaats zes. Nederland eindigt vlak achter Canada en Duitsland in de rangschikking. Afghanistan sluit de rij.
De organisatie kijkt voor de ranglijst naar vier deelgebieden: inkomenszekerheid, gezondheid, werk en opleiding en sociale welvaart (zoals sociale contacten, veiligheid, burgerlijke vrijheden en toegang tot openbaar vervoer).
Op het vlak van inkomens zekerheid en sociale welvaart eindigt Nederland op een vijfde plaats. Minder goed scoort ons land op het punt gezondheid met een dertiende stek. Het rapport, gepubliceerd op de internationale VN-dag van de ouderen, voorspelt dat in 2050 21 procent van de wereldbevolking boven de 60 is. Voor Nederland ligt dat percentage dan op 32,9.

Lees ook:Ouderenfonds in actie voor kerstdiners eenzame ouderen
Lees ook:Steeds meer ouderen zijn bang…
Lees ook:Maak kennis met Albert: de robot-butler voor ouderen!
Lees ook:KPN trakteert 865 ouderen op sfeervol kerstdiner
Lees ook:Eenderde ouderen is eenzaam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>