Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk (recept)

En……. wat eten we vandaag? Al twee keer vis gegeten deze week? Nee? Foei! Dan doen we een recept van visrecepten.nl! Tong, een ware delicatesse.

 

 

 

Ingrediënten
•    6 tongfilets
•    3 bosuitjes
•    1 limoen
•    2 eetlepels milde Indiase currypasta
•    1 eetlepel olie
•    1 teentje knoflook, fijngehakt
•    1 sjalotje, gesnipperd
•    200 ml kokosmelk
•    zeezout, gemalen

Snijd de bosuitjes in de lengte tot smalle sprieten en snijd 2 van de groene stengels in smalle ringetjes. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht. Bestrijk de tongfilets met 1 ½ eetlepel currypasta, leg er enkele sprieten van de bosui op en rol ze stevig op. Zet de rolletjes vast met cocktailprikkers. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, het sjalotje en ½ eetlepel currypasta 2 minuten. Voeg kokosmelk, limoenrasp en sap en zout naar smaak toe. Verwarm tegen de kook aan. Zet de tongrolletjes erin en pocheer ze in 6-8 minuten zachtjes gaar. Schep ze uit de pan op
warme borden. Laat de saus nog iets inkoken en schep deze over de tongrolletjes. Strooi de uiringetjes erover. 

Serveer er worteltjes en gekookte krieltjes of noedels bij.

Lees ook:Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk
Lees ook:Tongrolletjes met champignons (recept)
Lees ook:Oosterse mosselen uit de wok (recept)
Lees ook:Thais schelvispakketje met basilicum (recept)
Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>