Thais schelvispakketje met basilicum (recept)

Heerlijk die site visrecepten.nl. Prima hoor, twee keer per week vis eten, maar een leuk recept maakt het altijd ietsje makkelijker!

 

 

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie de tomaat en courgette. Leg er de schelvis op. Roer de currypasta door de kokosmelk en schenk over de vis. Vouw het bakpapier of de aluminiumfolie tot pakketjes dicht. Bind ze eventueel vast met een stukje keukentouw of zet ze vast met (metalen!) paperclips. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de pakketjes op 4 borden. Vouw ze aan tafel open en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer er de rijst en partjes limoen bij.

  • 500 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1 el rode currypasta
  • 125 ml kokosmelk
  • 300 g pandanrijst
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 limoen, in partjes

Je kunt eventueel de tomaten door groene asperges of roosjes broccoli vervangen. Kook de asperges of broccoli 5 minuten voor.

Lees ook:Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos (recept)
Lees ook:Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk
Lees ook:Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk (recept)
Lees ook:Oosterse rijstsalade (recept)
Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>