Sokken breien zoals oma

Vroeger leerde je als jong meisje breien. Of je wilde of niet, het werd je gewoon geleerd door je oma, je moeder of door de handwerkjuf van school. Ik ruik nog haar misselijkmakende adem als ze als reddende engel op me afkwam, omdat ik weer eens een steek had laten vallen.
Aan heel wat “projecten” ben ik begonnen. En dan opeens was de lol er af en lag mijn dure wol te verbleken in een mandje in de zon. Nee,  voor de kleinkinderen ben ik geen leuke “brei-oma”. Van mij zullen ze het nooit leren, zoals het vroeger generatie op generatie werd doorgegeven. Bij mij stopt het…….

Heb jij wel ervaring en weet je wat recht en averecht breien is, dan kun je gerust een paar warme sokken maken op de ouderwetse manier. Zit jij er straks heerlijk warmpjes bij.

Je breit ze zo………

 

 

Lees ook:Ruim 30 hippe creaties om te haken en breien van Hoooked
Lees ook:Oma’s van Nederland: brei een mutsje en geef een kind een toekomst
Lees ook:Brei je eigen Hitler-pop
Lees ook:Kleinkinderen vermaken……. hoe doen we dat?
Lees ook:Hoe men vroeger de was deed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>