Topcouturier Frans Molenaar overleden

Afgelopen vrijdag is een van de bekendste Nederlandse modeontwerpers, couturier Frans Molenaar overleden. De topcouturier is slechts 74 jaar geworden. Vorige maand, vlak voor de kerstdagen, viel hij thuis van de trap toen hij een trede miste. De couturier had een gebroken voet, enkele gebroken ribben en daarnaast waarschijnlijk nog meer inwendige kwetsuren opgelopen. In het VU-ziekenhuis verslechterde zijn gezondheidstoestand. Dat bevestigt zijn persoonlijke assistent Mirjam Bax.

Molenaar zou in mei van dit jaar 75 jaar zijn geworden. Zijn 99ste collectie wordt dit voorjaar gepresenteerd. Zijn honderdste stond gepland voor het najaar. Hij was daar ook al mee bezig. De eerste dagen in het ziekenhuis geloofde hij er nog heilig in dat het door kon gaan.

Donderdag wordt Frans Molenaar op Zorgvlied begraven. Voor de uitvaart zijn honderden mensen uitgenodigd. Na afloop van de begrafenis is er een, eveneens besloten, afscheid in het Amstel Hotel.

 

Lees ook:Voor een prikkie in een echte Frans Molenaar
Lees ook:Modieuze rollator door Frans Molenaar?
Lees ook:Voorlopig nog zeker geen pensioen voor Frans Molenaar (73)
Lees ook:Mantelpak wordt weer hip
Lees ook:EK beker is voor Nederland (volgens Frans Bauer…)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>