Pinksterdagen “uitjes”

Pinksteren, wie weet nog waarom we dan vrij zijn? Veel mensen waarderen de extra vrije dag, maar de reden waarom men vrij is weten steeds minder mensen.

Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord ‘pentekostè’, wat vijftig betekent. Het is altijd 10 dagen na Hemelvaart en de 50ste dag na Paasdag. We herdenken de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen en het ontstaan van de Christelijke kerk.

Pinksteren ontstond uit het Joodse Wekenfeest (of Sjavoeot). Dit feest is ter herinnering aan de gebeurtenis bij de berg Sinaï, toen God aan Mozes de 10 Geboden gaf. Christenen namen de feestdag over omdat ze een gelijkenis zagen met de neerdaling van de Heilige Geest. In beiden gevallen was er een vereniging met God.

Tegenwoordig zijn het dagen met activiteiten als openluchtfestivals, bloemenmarkten, meubelboulevards. We noemen een paar uitjes:
1. Appelparade
Voorheen de Olmenhorst Voorjaarsfair wordt dit jaar de Appelparade! Naast de voorjaarsmarkt, workshoptent, kinderactiviteiten, het culinaire plein en creatieve exposities, worden ook muziekoptredens en theater aan het aanbod toegevoegd. Dit is kortom een heel gezellig festival met een prachtige omgeving en een divers programma!
Openingstijden: zaterdag 23 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Bekijk hier uitgebreide informatie over de Appelparade.

2. Luikse markt Utrecht
Mocht het weer wat tegen zitten, kunt u terecht bij de Luikse markt in de Jaarbeurs in Utrecht voor een overdekt uitje! Hier vindt u een uitgebreide rommelmarkt met 750 kramen, diverse activiteiten en gezellige live muziek. Wat wilt u nog meer? En wie weet vindt u tussen al die antieke spullen, wel net dat ene missende onderdeel van uw verzameling.
Openingstijden: zondag 24 mei t/m maandag 25 mei
09:00 – 16.30
Bekijk hier uitgebreide informatie over de Luikse markt in Utrecht.

3. Pinkstermarkt Vlissingen
Uitzicht op zee en genieten van de zon, dat doet u op de Pinkstermarkt op de boulevards in Vlissingen! Op zondag 24 mei geniet u hier van lekker eten, gezellige terrasjes en de kraampjes. Neem ook uw kleinkinderen mee, want er zijn een heleboel leuke attracties waar uw kleinkinderen ook van plezier kunnen hebben!
Openingstijden: zondag 24 mei
10:00 – 17:00
Klik hier voor uitgebreide informatie over de Pinkstermarkt in Vlissingen.

4. North Sea Regetta
Wilt u wel iets heel bijzonders zien? Kom dan naar de kust van Scheveningen en bekijk een bijzonder schouwspel op zee van de schepen van de North Sea Regatta. U kunt hier diverse races bekijken, neem dus lekker plaatst op het strand of bij één van de strandtenten. Scheveningen is natuurlijk ook een geweldige locatie voor een dagje uit op het strand en om een hapje te eten op de boulevard.
Openingstijden: vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over de North Sea Regetta.

5. Harley Dag Apeldoorn
Als u net zo van motoren houdt als ik, dan moet op 2de Pinksterdag in Apeldoorn zijn voor de Harley-dag! Geniet van live optredens, ongelofelijk veel Harleys en diverse kraampjes waar u niet genoeg van kunt krijgen. Daarnaast bent u van harte welkom om op het Raadhuisplein een hapje te komen eten!
Openingstijden: maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over de Harley Dag in Apeldoorn.

6. Havendagen Vollenhove
Wilt u genieten van een groot evenement met onder anderen optredens van diverse artiesten en een braderie? Kom dan naar de Havendagen in Vollenhove dit Pinksterweekend! Op vrijdagavond is er het Korenfestival en op zaterdag is het tijd voor de officiële opening van de Havendagen. Op deze dag kijkt u naar de tentoonstelling van sleepboten, optredens van diverse dweilorkesten en natuurlijk old timers.
Openingstijden: vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over de Havendagen.

7. Pinksterfeesten Beckum
In Beckum weten ze wel hoe ze moeten feesten en dat doen ze al sinds 1919. U kunt tijdens dit Pinksterweekend onder anderen genieten van de Highland Games met maar liefst 28 teams die in Schotse kilt de strijd leveren tijdens Boomstam werpen, de Whisky estafette en Vrouw sjouwen. In de avond kunt lekker los gaan wanneer er diverse artiesten komen optreden. Een heel gezellig weekend om niet te vergeten!
Openingstijden: vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over de Pinksterfeesten Beckum.

8. International Jazzfestival Middelburg
Houdt u net zoals ik ook zo van die heerlijke jazzklanken? Dan bent u dit jaar in Middelburg aan het juiste adres! U kunt maar liefst genieten van 7 podia in het centrum van Middelburg. Op vrijdagavond en op zaterdagmiddag kunt u daar terecht voor het gratis programma waar de sterren van de hemel gespeeld worden.
Openingstijden: vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over dit Internationaal Jazzfestival in Middelburg.

9. Ribs & Blues
Tientallen nationale en internationale artiesten vullen de podia tijdens dit Ribs & Blues festival in Raalte. Bij dit festival geniet u van ultieme bluesmuziek en van de Festival Market tot aan BBQ Land liggen de spareribs voor u klaar! De toegang is ook nog eens gratis.
Openingstijden: zaterdag 23 mei t/m maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over dit Ribs & Blues festival.

10. IJsselvallei Classics
Erg leuk om te zien op Tweede Pinksterdag: de IJsselvallei Classics met prachtige klassieke toerauto’s. U kunt ervoor kiezen om zelf ook mee te doen, met uw eigen bolide of eentje huren, het kan allemaal. Bent u van de gezelligheid? Kom dan zeker naar dit evenement! Ontdek tijdens de toer de mooie omgeving en bijzondere locaties van Overijssel.
Openingstijden: maandag 25 mei
Hele dag
Klik hier voor uitgebreide informatie over de IJsselvallei Classics.

Lees ook:Twintigste Parade start in Rotterdam
Lees ook:Op de Vakantiebeurs 2014 begint je vakantie
Lees ook:27.000 golfbanen op één horloge
Lees ook:Ontsnap deze zomer naar het Concertgebouw
Lees ook:Middelburg Koninginnestad 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pinksterdagen “uitjes”

  1. Sanne

    Helaas is Pinksteren al geweest, maar wat een handig en uitgebreid artikel. Op de website http://www.omasoppastas.nl hebben wij gratis kleinkindkalender die u kun uitprinten. Zo weet u altijd welke activiteiten en uitstapjes u met uw kleinkinderen kunt doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>