Storm op komst!!

Schermafbeelding 2015-07-24 om 22.46.15Je zou het niet zeggen als je nu nog lekker buiten zit, maar morgen gaat het enorm stormen. De verwachting is zo serieus, dat de KLM morgen bijna dertig vluchten schrapt. Dit gebeurt uit voorzorg wegens het verwachte onstuimige weer. Dit heeft een zegsman van de luchtvaartmaatschappij vrijdagavond laten weten.

 

 

 

De zomerstorm die morgen wordt verwacht is zeldzaam te noemen. Gemiddeld komt het slechts eens in de 5 jaar voor. Sinds de start van de metingen in 1901 kwam het 24 keer tot een officiële zomerstorm.

Rond het middaguur wordt de piek van de storm verwacht aan de westkust. Mogelijk dat het aan de kust zelfs tijdelijk komt tot windkracht 10. Rond het eind van de middag ligt het zwaartepunt van de storm in het noordelijk kustgebied. Boven land waait het gedurende de dag krachtig tot hard, windkracht 6 of 7.

De ANWB waarschuwt automobilisten om niet overdag met een caravan de weg op te gaan. Het advies is om extra vroeg te vertrekken of te wachten tot de avond.

Lees ook:Let op: westerstorm op komst!
Lees ook:Herfstachtige dagen met veel storm op komst
Lees ook:Sneeuw op komst!
Lees ook:Tropische hite: gevolgd door onweer, wind en hagel!
Lees ook:Weersverwachting: storm en zware windstoten op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>