Zwaardvis-patat in romige dillesaus (recept)

Typisch weer zo’n dag om binnen te rommelen. Fijn lui met een boek op de bank of productief bezig zijn in de keuken. Wat je wilt….

Kies je voor het laatste dan heb ik een leuk receptje waar je ook de kleintjes blij mee kunt maken. Heel veel werk is het niet, dus dat boek kan daarna!

  • 400 g zwaardvis
  • 3 eetlepels viskruiden
  • versgemalen peper
  • bloem
  • zonnebloem olie
  • 4 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • bosje verse dille
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing

Snijd de zwaardvis in lange repen van 1 cm breed en maximaal 5 cm lang, kruid ze met de viskruiden en versgemalen peper. Wentel ze door de bloem. Bak de visreepjes in een koekenpan in wat olie gedurende 6 minuten al omscheppend gaar. Houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100°C. Maak intussen de romige dillesaus. Hak de dille fijn en meng hiervan 2 eetlepels door de overige ingrediënten voor de saus. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de gebakken zwaardvis met de saus apart.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Sliptong met komkommersaus (recept)
Lees ook:Bretonse vistaart (recept)
Lees ook:Sliptong met komkommersaus (recept)
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>