Sliptong met komkommersaus (recept)

Dit recept is afkomstig uit het kookboek…’Over VIS & VIS’. Een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie over vis, de vele vissoorten, vangst en kweek. Daarnaast is er aandacht voor de toekomst van de visserij, het duurzaamheidsaspect en de goede invloed van vis op de gezondheid. Voor wie in de keuken aan de slag wil, levert dit boek met 70 recepten een schat aan informatie over kopen, bewaren en bereiden van vis. Allemaal recepten met een snelle bereiding en een verrassend resultaat. ‘Over VIS & VIS’ is niet alleen bij het Nederlands Visbureau te bestellen, maar is ook verkrijgbaar bij de visspeciaalzaak.

Komt ie…..

Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen. 

Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Voor vier personen:
•    4 sliptongen
•    1 komkommer
•    3 bosuitjes
•    sap van een halve citroen
•    4 eetlepels bloem
•    4 eetlepels vloeibare margarine
•    125 ml crème fraîche
•    1½ eetlepel dille (fijngehakt)
•    zout en versgemalen peper

Lees ook:Sliptong met komkommersaus (recept)
Lees ook:Gebakken sliptong met courgette (recept)
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>