Brein mannen gaat sneller achteruit dan brein vrouwen

Schermafbeelding 2016-04-06 om 16.07.11Na onderzoek van het National Institute on Aging in Baltimore naar veroudering, blijkt dat de teloorgang in het geheugen en de intellectuele capaciteiten bij mannen sneller gaat dan bij vrouwen.

 

 

Wetenschappers van het National Institute on Aging in Baltimore testen tussen 1997 en 2013 de hersencapaciteiten van ruim 2.000 mannen en vrouwen van tussen de 50 en de 83 jaar oud. De mannen blijken op veel punten slechter te presteren. Hun geheugen, woordenschat, het voeren van gesprekken en de psychomotorische snelheid (de snelheid waarmee gedachtes in acties omgezet worden) gaan sneller achteruit dan bij hun vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Al eerder werd in andere wetenschappelijke studies aangetoond dat de biologische veranderingen in de hersenen van mannen en vrouwen op een andere manier verlopen. De veranderingen bij de vrouwen gaan op een lager tempo. De wetenschappers onderzochten in de nieuwe studie enkel relatief hoogopgeleide mannen en vrouwen. Dit beperkt de zeggingskracht van het onderzoek enigszins, zo laten ze weten.

Eén lichtpuntje heren…. alleen bij het inschatten van afstanden tussen voorwerpen deden de mannen het beter.

Lees ook:Geheugen al op 45-jarige leeftijd achteruit
Lees ook:Afvallen? Ga een stukje wandelen tijdens de televisiereclames!
Lees ook:Langer leven? Drink dan twee koppen thee per dag!
Lees ook:Loeigoede seks als je 60 bent!
Lees ook:Waarom vrouwen ouder worden dan mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>