Demonstraties Reddingsbrigade in Zuiderzeemuseum

1135-5f1ab0b27d8c2ccc53d5ed1760244665Op zaterdag 23 en zondag 24 april geeft de Reddingsbrigade demonstraties in het Zuiderzeemuseum. Al tijdens het tochtje op de museumveerboot is te zien hoe de brigade te werk gaat tijdens een reddingsactie. In het buitenmuseum verzamelen kinderen bij verschillende activiteiten en locaties stempels op de ‘Red mee’ stempelkaart; zo communiceer je zelf met een portofoon bij de kalkovens of gooi je een reddingsklos in de stadsgracht om een “drenkeling” te redden. Met een volle stempelkaart mogen kinderen zich opgeven voor een gratis proefles bij een Reddingsbrigade in de buurt. De demonstraties vinden plaats tijdens het laatste weekend van de Nationale Museumweek. Tijdens deze week is het mogelijk om gratis deel te nemen aan rondleidingen met een professionele gids, die plaatsvinden op zaterdag 16 en 23 april en zondag 17 en 24 april. Tijdens de Nationale Museumweek en in het weekend met de demonstraties van de Reddingsbrigade gelden de reguliere toegangsprijzen en openingstijden.

 

Op de foto

Reddingsbrigade Nederland en het Zuiderzeemuseum slaan dit jaar de handen ineen voor het themajaar Overspoeld. Gezamenlijk brengen zij het onderwerp ‘leven met water’ onder de aandacht bij bezoekers. Met verschillende activiteiten worden zij geïnformeerd over het leven in een waterrijk land en het werk van de Reddingsbrigade van ‘toen en nu’. 
In de Marker haven is een huisje ingericht, waar je als Lifeguard in een overlevingspak op de foto kunt gaan. Zo kruip je in de huid van de Reddingsbrigade en ga je als een held op de foto.

Nationale Museumweek

Op zaterdag 16 april start de Nationale Museumweek die tot en met zondag 24 april duurt. Tijdens deze week zetten musea door het hele land hun collecties in de schijnwerpers. Elk museum toont een pronkstuk en het Zuiderzeemuseum toont met trots de watersnoodstraat. Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wordt tijdens de weekenden van de Nationale Museumweek extra interessant onder leiding van een professionele gids. Op zaterdag 16 en 23 april en zondag 17 en 24 april staan er gidsen klaar bij de kapel, in de kerkbuurt, voor een rondleiding door het buitenmuseum. De rondleidingen starten om 11.30 en 13.30 uur.

www.nationalemuseumweek.nl

Lees ook:Museumweekend wordt museumweek
Lees ook:Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Bezoek Open Monumentendag
Lees ook:Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Bloembollenmarkt op Keukenhof 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>