Mmmm….. gerookte zalm op courgette (recept)

Morgenmiddag… 12.00 uur… je maag begint te knorren. Kijk in je ijskast, ligt er zalm en misschien ook wel een courgette? De rest van dit lunchgerecht hebben we allemaal wel in huis denk ik.  Je kunt aan de slag! Twintig minuutjes kokkerellen en daarna is het smullen geblazen en heb je de nodige omega 3 vetzuren weer binnen.

 

 

  • 150-200 g gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • peper, versgemalen
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 1 eetlepel kappertjes

 

Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan
beide kanten en laat ze iets afkoelen. Verdeel de courgette over 2 borden.Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Gerookte zalm op courgette (recept)
Lees ook:Ciabatta met wijtingsalade (recept)
Lees ook:Groene salade met zalm en rivierkreeftjes
Lees ook:Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>