Bladerdeeg-gehakttriangels (recept)

Ook altijd zo’n moeite met het verzinnen wat je bij een verjaardag bij de borrel of feestje op tafel zet? Dit zag ik op internet en leek we wel iets wat iedereen smakelijk naar binnen werkt, zelfs kinderen! Ook een voordeel: je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan.

 

10 plakjes bladerdeeg

400 gram tomatensaus

ongeveer 300 gram gehakt

1 courgette

2 paprika’s

1 ui

60 gram geraspte kaas

oreganokruiden

400 gram tomatensaus

Leg de plakjes bladerdeeg op tijd uit de diepvries, zodat ze iets kunnen ontdooien en straks makkelijk dicht te vouwen zijn. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.

Snijd de courgette, paprika en ui in kleine stukjes. Bak vervolgens het gehakt gaar en voeg de gesneden groente toe. Roer alles goed door elkaar.
 Schep op elke plakje bladerdeeg een eetlepel tomatensaus en eetlepel van het mengsel van gehakt en groente. Vervolgens vouw je de plakjes in dicht in een triangelvorm. Druk de randjes goed dicht met een vorm, zodat de bladerdeegtriangels ook in de oven dicht blijven zitten. Strooi over iedere triangel een snufje oreganokruiden. Als de oven op temperatuur is leg je de triangels in de oven laat je ze in ongeveer 30 minuten goudbruin worden. Voor een extra smaak strooi je wat geraspte kaas over de triangels als ze ongeveer 15 minuten in de oven zitten. Als ze mooi bruin zijn geworden kun je ze uit de oven halen en heb je een heerlijke hapje.

Lees ook:Zalmfilet in bladerdeeg (recept)
Lees ook:Zalmfilet in bladerdeeg (recept)
Lees ook:Paprika´s zijn een zeer rijke bron van vitaminen
Lees ook:Eet smakelijk! Lentequiche van bladerdeeg (recept)
Lees ook:Bretonse vistaart (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>