Eet je knoflooklucht weg met…een appel!

Schermafbeelding 2014-06-21 om 20.08.53Zo simpel kan het zijn: eet na een enorme hoeveelheid knoflook een appel en niemand heeft door wat je gegeten hebt.  Ik wist het niet! Ik ben meer van het spoelen met sloten mondwater en het eindeloos tanden poetsen. Of ik eet een paar takjes verse peterselie. Dat werkt overigens ook echt goed. Maar een appel is natuurlijk een heel stuk lekkerder. Citroensap en munt staan op de tweede en derde plaats om de geur te verdoezelen. Ook peterselie, munt en spinazie hebben een positief effect op de adem. Je weet dus wat je doen staat als je nog een programma hebt na die heerlijke kruidige maaltijd van zojuist. Voor het onderzoek van de Amerikaanse professor Sheryl Barringer van de Ohio State Universiteit werd de adem getest van vrijwilligers die rauwe knoflook hadden gegeten. Nadat zij verschillende voedingstoffen hadden getest, werd gekeken welke ingrediënten een positief effect hadden op de verschillende ‘slecht ruikende’ bestanddelen in de adem. De knoflookgeur blijft vaak zo lang hangen omdat allylmethylsulfide (AMS), één van de bestanddelen in knoflook, niet kan worden afgebroken door de spijsvertering. Om die reden zoekt het zich een weg naar buiten via de adem of de zweetklieren.
Volgens Barringer bevatten alle bovenstaande voedingstoffen polyfenolen, die de scherpe onderdelen in knoflook afbreken. ”Om een onaangename knoflooklucht te beperken is het slim zoveel mogelijk van deze voedingstoffen te combineren tijdens het eten van knoflook”, stelt de professor. In 2010 ontdekte de Amerikaanse al dat een glas melk de scherpe geurbestanddelen van knoflook met de helft kan halveren.

Lees ook:Nederland wil ook zwarte knoflook
Lees ook:Aan een slechte adem kun je iets doen
Lees ook:Doe iets aan die slechte adem!
Lees ook:Knoflook tegen verstopte neus
Lees ook:Water met een smaakje, een leuk en lekker alternatief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>