Zeebaarsfilet met mosterdglazuur (recept)

3354eadca8Zeebaars… een heerlijke vis en op veel manieren te bereiden. Visrecepten.nl heeft weer een lekker recept van deze matig vette vissoort:

 


•    4 zeebaarsfilets met huid (à 200 gram)
•    zwarte peper (versgemalen)
•    zeezout (gemalen)
•    2 eetlepels olijfolie
•    2 eetlepes grove mosterd
•    2 eetlepels citroensap
•    1 eetlepel dille (gehakt)
•    1 eetlepel bruine basterdsuiker
•    enkele takjes trostomaten

Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.

50-plussers eten gemiddeld meer vis dan andere leeftijdsgroepen. Dat is positief, aangezien vis veel onverzadigde vetten bevat die het risico op een hartinfarct verkleinen.

Lees ook:Gebakken zeebaarsfilet met tomaat (recept)
Lees ook:Gebakken zeebaarsfilet met tomaat (recept)
Lees ook:Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
Lees ook:Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
Lees ook:Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>