1 op de 10 vergeet geleend geld terug te betalen

Bijna 1 op de 10 Nederlanders is zich ervan bewust wel eens geld geleend te hebben zonder het terug te betalen. Dit blijkt uit onderzoek dat NovioResearch in opdracht van financieringsmaatschappij Findio onder 765 Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën heeft laten uitvoeren.

 

8,1% van de Nederlanders heeft wel eens geld geleend zonder dat terug te betalen aan de rechtmatige eigenaar. Onder alleenstaande Nederlanders met thuiswonende kinderen is dat percentage zelfs 13,6! Nederlanders met uitwonende kinderen ‘vergeten’ het een stuk minder vaak, namelijk in 4,8% van de gevallen.

Met geleend geld cadeaus kopen
1 op de 20 Nederlanders heeft wel eens geld moeten lenen om een cadeautje te kunnen betalen voor familie of vrienden. Ook hier is het aandeel onder alleenstaande ouders met thuiswonende kinderen een stuk hoger, namelijk 1 op de 5!

Voor meer informatie over het onderzoek van Findio naar lenen kijk op:www.findio.nl/nieuws/1-op-10-nederlanders-leent-geld-zonder-terugbetaling

Lees ook:Helft Nederlanders maakt financiële voornemens aan begin van het jaar
Lees ook:Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak
Lees ook:Doorlopend krediet gebruikelijk op middelbare leeftijd
Lees ook:Niet zo aardig: vrouw verbrast geld van bejaarde…
Lees ook:Het is duur om opa/oma te zijn…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>