Uit een test die de Consumentenbond vrijdag publiceert in de gezondgids blijkt dat voorverpakte zuurkool- en andijviestamppotten erg veel zout en
cholesterolverhogend verzadigd vet bevatten.
De consumentenorganisatie onderzocht het zoutgehalte en de
vetzuursamenstelling van twintig kant-en-klaar stamppotten. Van deze
maaltijden scoort 30 procent slecht en 65 procent komt niet verder dan
redelijk, stelt de bond.
De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en winkeliers gevraagd de
bereidingswijze te veranderen. Ook herhaalt de bond de oproep aan de
overheid om concrete afspraken te maken met de levensmiddelenindustrie over
een drastische beperking van het gebruik van zout. Te veel zout zorgt
namelijk voor een hogere bloeddruk, wat de kans op een beroerte of
hartinfarct vergroot.
Lees ook:Consumentenbond komt met grote actie tegen vitaminepillen
Lees ook:Teveel zout in Tafeltje-dek-je maaltijden
Lees ook:Tot wel 89% extra premie autoverzekering voor ouderen
Lees ook:Hartstichting komt met zoutwijzer
Lees ook:Zoutmeter confronteert: bijna iedereen eet te veel zout