Haal je schoonheid uit je eten

Te weinig wordt rekening gehouden met de voedingsstoffen die je uiterlijk kunnen opfleuren. Waarom veel geld uitgeven aan schoonheids- behandelingen en crèmes, als je met de juiste voedingsstoffen al een heel eind komt.
Vitamine C bijvoorbeeld, is een antioxidant en is onontbeerlijk om veroudering van de huid tegen te gaan. Het beschermt de huid tegen vrije radicalen in je lichaam, die ontstaan onder invloed van vervuilde lucht, rook, stress en zon. Ook gaat het versnelde veroudering tegen. Vitamine C is noodzakelijk voor een stevige huid, aangezien het helpt om collageen, de onderliggende steunstructuur van de huid, te onderhouden. Citrusvruchten, tomaten en bessen zijn allen rijk aan vitamine C.

 

 

 

Vitamine A wordt in cosmetische producten vervangen door caroteen en pro-vitamine A. Dit caroteen werkt regulerend op de talgafscheiding en de verhoorning van je huid. Het is noodzakelijk voor het onderhoud en het helen van het opperste celweefsel. Eet eieren, oesters en zuivelproducten met een laag vetgehalte om je portie van deze vitamine binnen te krijgen.

Verbrande huid of roodheid van de zon kan je verminderen door voedsel te eten, rijk aan bètacaroteen. Fruit en groenten als wortelen, zoete aardappelen, tomaten, watermeloen, papaja, broccoli en spinazie zijn grote leveranciers van bètacaroteen.

Om de olieproductie van je huid normaal te houden, moet je zorgen voor  genoeg vitamine B. Die helpen om calorieën om te zetten in energie voor de huid. De beste vitamine B bronnen zijn vis, granen, pindakaas en eieren.

Vitamine E bevordert de doorbloeding van de huid zonder roodhuid te veroorzaken, het zorgt voor een verbetering van de celademhaling. Te veel zonnen put de huid van vitamine E uit, waardoor deze kwetsbaar is voor verbranding. Deze antioxidanten zijn te vinden in zalm, peulvruchten, extra mager vlees, bladgroenten en olijf- en sesamolie.

Een even goed antirimpelmiddel is zink. Het spoormineraal helpt om elastine en collageen van je huid te handhaven. Het is te vinden in zeevruchten, soja, kalkoen en paddenstoelen.

Lees ook:Tomaten zijn een makkelijke en goedkope manier om je gezondheid te verbeteren
Lees ook:Gezond eten doet wonderen voor je zicht.
Lees ook:Oranje boven – Ode aan oranje voeding
Lees ook:De voordelen van grapefruit
Lees ook:Ouderen moeten extra vitamine D nemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>