Bewegen op oudere leeftijd belangrijker dan gedacht

“Oudere vrouwen zouden niet alleen moeten puzzelen, maar ook hun conditie op peil moeten houden” staat op NU.nl. Alsof oudere vrouwen de hele dag zitten te puzzelen zeg! De gedachte! Wat ik dit weekend allemaal strak in het pak op de schaats voorbij heb zien komen waren zeker niet alleen jonkies. En hieruit blijkt dat ouderen absoluut bewegen en aan hun conditie werken! Maar goed, je hebt altijd uitzonderingen en voor hen dus dit advies.  Volgens nieuw Canadees onderzoek helpt bewegen om mentaal fit te blijven.Onderzoekers van de universiteit van Calgary ontdekten dat fysieke inspanning de bloedsdoorloop naar het brein verbetert en daarmee ook de mentale vaardigheden.

Het is voor het eerst dat wordt bewezen dat de bloedsomloop in de hersenen ook daadwerkelijk beter is bij fitte ouderen.

Voor het onderzoek werden twee groepen vrouwen van gemiddeld 65 jaar vergeleken. De ene helft bewoog nauwelijks, de andere helft nam regelmatig deel aan activiteiten die de hartslag deden versnellen. De actieve vrouwen bleken 10 procent hoger te scoren op mentale testen. Ook was hun bloeddruk 10 procent lager.

De onderzoekers willen benadrukken dat het belangrijk is om op oudere leeftijd aan beweging te blijven doen. Elke dag een wandelingetje kan volgens hen al helpen om mentaal beter te blijven functioneren.
bron: NU.nl

Lees ook:Judovaltechnieken helpt ouderen tegen gebroken heupen
Lees ook:Computerspelletjes kunnen mentale aftakeling tegengaan
Lees ook:Mentaal Vitaal, sportschool voor de geest
Lees ook:Borsten oudere vrouwen bewegen anders met sporten
Lees ook:Stop borstkankerscreening 70-plussers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>