Borsten oudere vrouwen bewegen anders met sporten

Ben je al wat ouder en nog hartstikke sportief? Dan doe je er goed aan (als vrouw althans) om een echt goede sportbeha te kopen. En dan niet zo eentje als de jongere vrouwen dragen, maar een hele goede.  Een studie toont namelijk  aan dat de standaardmodellen niet geschikt zijn voor vrouwen van een zekere leeftijd. Volgens de wetenschappers bewegen hun borsten namelijk op een andere manier dan die van jongere vrouwen, ook al zijn ze even groot. De studie toonde aan dat twintigers en dertigers vooral te maken krijgen met het op- en neerspringen van hun borsten tijdens het sporten. De boezem van vrouwen tussen 45 en 65 beweegt daarentegen minder verticaal, maar meer van links naar rechts en van binnen naar buiten. Nooit geweten… Maar nu gaan we er op letten!Dat borsten van oudere vrouwen anders bewegen bleek uit een onderzoek bij 24 vrouwen met cupmaat 90D, van wie de helft tussen 18 en 25 jaar oud was, de andere tussen 45 en 65 jaar. Aan hen werd gevraagd om met ontbloot bovenlijf gedurende twee minuten op een loopband te lopen. De beweging van hun borsten werd opgenomen met 3D-camera’s. Verwacht werd dat de slappere borsten van oudere vrouwen meer zouden bewegen dan die van de jongere groep, maar dat bleek niet het geval te zijn. Hun borsten bewegen alleen maar anders.
Onderzoekster Debbie Risius van de University of Portsmouth: “Ik was verrast om te zien dat de oudere borst op een volledig andere manier beweegt dan de jongere. Het borstweefsel is blijkbaar als een elastiekje: zeer springerig en flexibel als het nieuw is, maar veel minder als het al wat ouder is.” Volgens dr. Risius kan een gewone sportbeha daarom pijn (en bijhorende schaamte) veroorzaken bij oudere dames, waardoor ze minder geneigd zijn om te sporten. “Onze bevindingen wijzen op de nood aan een speciale sportbeha voor rijpere vrouwen. Aangepaste modellen zullen hen meer aanmoedigen om te sporten”, meent zij.

Lees ook:Allochtone vrouwen nemen te weinig deel aan borstonderzoek
Lees ook:Opvliegers tijdens overgang niet beïnvloedt door bewegen
Lees ook:Eén op de vijf 50-plusvrouwen zont topless
Lees ook:Oefeningen kunnen hangborsten beperken
Lees ook:Bewegen geeft een boost aan je immuunsysteem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>