Bewegen geeft een boost aan je immuunsysteem

Een goedkope, gemakkelijke en gezonde manier om meer te bewegen is lekker wandelen. Maar er zijn meer voordelen aan verbonden dan gedacht, zeker voor mannen.

Heren luister……., als je wekelijks drie tot zes uur wandelt, verminder je het risico op prostaatkanker met twee derde in vergelijking met mannen die lui in hun stoel blijven hangen. Wie één tot drie uur wandelt, heeft 86 procent minder kans op agressieve tumoren. Dat staat te lezen in het medische vakblad Urology.

De gematigde beweging houdt ook verkoudheden op afstand, zo bleek uit onderzoek in het American Journal of Sports Medicine. Mensen die minimum 4 keer 45 minuten sporten in de winter zijn de helft minder ziek als wie niet beweegt.

Een verkoudheid mag je daarbij niet tegenhouden, integendeel! Bewegen helpt de verkoudheid sneller oplossen. Tenzij je echt  griepsymptomen vertoont, dan houdt alles op natuurlijk op ga je lekker onder de wol.

Lees ook:Natuurlijke middeltjes tegen verkoudheid
Lees ook:Natuurlijke middeltjes tegen verkoudheid
Lees ook:Vis (gebakken of gegrild) = goed voor je hersenen!
Lees ook:Lach je griep weg!
Lees ook:Niezen zonder zakdoek zeer besmettelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>