Appelsap tegen Alzheimer?

Allerlei geruchten hoor en lees je altijd over het voorkomen van Alzheimer. Wiet roken, vitamine E, preventief gebruik van ontstekingsremmers. Geen middelen die je zomaar even tot je neemt en waar je een goed gevoel bij krijgt. En bij appelsap voel ik me goed, dus waarom niet. En het drinken van twee glazen appelsap per dag kan mogelijk het begin van de ziekte van Alzheimer uitstellen. Dit blijkt uit onderzoek bij muizen aan de universiteit van Massachusetts. De dieren presteerden beter in het doolhof wanneer zij appelsap hadden gedronken. Oudere muizen bleken met deze fruitdrank sommige testen te kunnen doen die normaal gesproken te zwaar voor ze zijn.

Al eerder was gevonden dat appelsap helpt om het brein optimaal te laten functioneren. Maar nu blijkt dat dit sap de productie van het eiwitfragment beta amyloïde afremt.

In de hersenen van Alzheimerpatiënten is er een teveel van dit fragment. De onderzoekers vermoeden daarom ook dat appelsap kan helpen in het vertragen van het verloop van Alzheimer.

bron: NU.nl

Lees ook:Een dieet rijk aan proteïne doet Alzheimer versnellen
Lees ook:Ggsm kan je brein beschermen tegen Alzheimer
Lees ook:Granaatappelsap bij ziekte van Alzheimer
Lees ook:Alzheimer eerder via moeder dan vader
Lees ook:Geheugenstoornis of Alzheimer? Wandelen is goed!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Appelsap tegen Alzheimer?

  1. Ann greve

    moet het sap van granaatappels zijn, of zijn alle
    soorten appels goed?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>