Ggsm kan je brein beschermen tegen Alzheimer

Bellen, vooral véél bellen met je gsm, dan heb je grote kans dat je minder snel de ziekte van Alzheimer krijgt. Het zou je geheugen verbeteren en je brein beschermen tegen Alzheimer. Dat blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek.

Grappig, want eerder onderzoek toonde aan dat de straling van een mobieltje van invloed is op je hersenen. Die zouden er trager van worden. Dit onderzoek spreekt dus vorige studies tegen die aantoonden dat gsm’s Alzheimer en tumoren in de hersenen kunnen veroorzaken. Volgens de Amerikaanse professor Gary Arendash kan het lange termijn gebruik ervan de functies van de hersenen verbeteren in plaats van schade aan te richten. Hij beweert dit na een studie op 96 muizen. Sommigen van hen werden genetisch gemanipuleerd om Alzheimer te ontwikkelen bij het verouderen. De normale en de zieke muizen werden dagelijks twee uur blootgesteld aan het elektromagnetische veld dat opgewekt wordt door gsm’s, dit gedurende zeven tot negen maanden.
Als deze blootstelling begon wanneer de muizen adolescenten waren, dus voordat de tekenen van Alzheimer duidelijk werden, beschermde dit hun denkvermogen. De Alzheimermuizen presteerden dan evengoed op geheugen- en denktests als de andere dieren. Als oudere muizen die al symptomen van de ziekte vertoonden werden blootgesteld aan deze stralingen, verdwenen hun symptomen.

Maandenlange blootstelling gaf een boost aan het geheugen van de gezonde muizen. Omdat dit bij de muizen maanden duurde, vermoedden de onderzoekers dat dit bij mensen pas na jaren van gebruik merkbaar zal zijn. Mensenschedels zijn namelijk veel dikker dan die van muizen, dit kan voorkomen dat de stralingen in de hersenen terecht komen. Professor Arendash: “Omdat we stralingen identiek aan die van gsm’s gebruikten, geloven dat deze resultaten ook relevant zijn voor mensen.”

Bron: HLN

Lees ook:Granaatappelsap bij ziekte van Alzheimer
Lees ook:Kans op Alzheimer minder door dieet
Lees ook:Beweeg! En voorkom de ziekte van Alzheimer…
Lees ook:Kaneel lijkt oplossing voor Alzheimer te gaan bieden
Lees ook:Eén op de acht babyboomers maakt kans op Alzheimer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>