Kaneel lijkt oplossing voor Alzheimer te gaan bieden

Hoe simpel kan het leven soms toch zijn? De sleutel tot de oplossing voor Alzheimer lijkt gewoon uit een kaneelstokje te gaan komen. Is dat even fijn?  Onderzoeker Micheal Ovadia van de Tel Aviv University werd geïnspireerd door de genezende krachten van kaneel beschreven in een passage in de bijbel en zo ontdekte de Israelische professor dat het kaneelpijpjes extract CEppt antivirale eigenschappen had. Vervolgens testte hij dit in zowel het laboratorium als op muizen. Het onderzoeksteam van Ovadia voegde het kaneelextract toe aan het drinkwater van muizen en fruitvliegjes met de ziekte van Alzheimer. Na vier maanden bleek de ontwikkeling van de ziekte duidelijke vertraagd en was de levensduur en activiteitenniveau weer gelijk aan dat van hun gezonde soortgenoten. De vraag is natuurlijk: gaat dit ook voor de mens wonderen opleveren? Ovadia:  “Het extract remt de vorming van de giftige amyloid-eiwitten. Deze eiwitten vormen plaques in de hersenen van Alzheimerpatiënten.” Het is echter nog veel te vroeg om massaal enorme hoeveelheden kaneel te gaan eten. Je hebt dagelijks meer dan 10 gram onbewerkte kaneel nodig om de gezondheidsbevorderende werking te bewerkstelligen. Dit is een voor mensen giftige hoeveelheid.
“De oplossing is om de werkzame stof te scheiden van de giftige elementen in het kaneel.”, aldus Ovadia. “Deze ontdekking is veelbelovend. In de toekomst kan het leiden tot een natuurlijk en veilig geneesmiddel in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer.”

Lees ook:Granaatappelsap bij ziekte van Alzheimer
Lees ook:Appelsap tegen Alzheimer?
Lees ook:Een dieet rijk aan proteïne doet Alzheimer versnellen
Lees ook:Ggsm kan je brein beschermen tegen Alzheimer
Lees ook:IJzer lijkt een rol te spelen bij het ontstaan van Alzheimer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kaneel lijkt oplossing voor Alzheimer te gaan bieden

  1. Pieter

    Groene thee recept (op 1 ltr. heet water 10 gram groene thee puur blad en 10 gram citroensap) werkt ook zeer remmend bij alzheimer en kan zonder gevaar dagelijks worden gedronken. Hier staat ook veel over op internet en mijn vrouw heeft al 4 jaar Alzheimer en het is bij haar zeer effectief. Zonder groene thee kan ik haar direct wegbrengen naar een verzorgingstehuis omdat ze dan de weg direct helemaaal kwijt raakt. Het zal zeker niet bij iedereen werken maar voor iedere Alzheimerpatient zeker het proberen waard.
    Het citroensap zorgt ervoor dat de werkzame stof EGCG (anti oxidant) werkzaam blijft en dit zorgt voor de remming. Per dag 1 1/2 ltr thee minimaal drinken om de werking te ervaren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>