Kauwgom remt je trek in een lekkere snack

Afvallen is niet makkelijk en vergt een hoop discipline. Nu zijn onderzoekers erachter gekomen dat kauwgom je zin in snoep en andere ongezonde snacks wegneemt. Nou, dat is op te brengen toch, een beetje kauwen?

115 mensen tussen 18 tot 54 jaar namen deel aan het onderzoek, het waren allemaal mensen die vaak kauwgom aten. Zij moesten elk uur een kwartier een suikervrije kauwgom in de mond nemen. Vervolgens kregen ze een lunch en drie uur later verschillende snacks. Ze mochten zoveel eten als ze zelf wilden. Hetzelfde experiment werd herhaald, maar de proefpersonen moesten dan niet kauwen op voorhand. Daaruit bleek dat je minder zin hebt in ongezonde snacks wanneer je ervoor kauwgom in de mond nam. De proefpersonen aten gemiddeld 40 calorieën minder bij gezouten snacks en zelfs 60 calorieën bij snoepgoed. Verder gaven ze aan dat ze zich door kauwgom energieker en minder suf voelden.

Hoewel 40 tot 60 calorieën op zich niet veel lijkt, kan dit wel over een lange periode een groot verschil uitmaken voor je lijn. Je moet natuurlijk wel altijd voor suikervrije kauwgom kiezen als je wil afvallen.

Lees ook:Meer kauwen: minder honger!
Lees ook:Afvallen? Verminder het hongergevoel door een halve avocado bij je lunch!
Lees ook:Kopje koffie kauwen?
Lees ook:Slechte tandhygiëne kan leiden tot geheugenverlies
Lees ook:Opmerkelijk gezondheidsnieuwtje over darmoperaties en kauwgom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>