Afvallen? Verminder het hongergevoel door een halve avocado bij je lunch!

Schermafbeelding 2014-01-14 om 12.10.24Goed nieuws voor mensen die graag wat minder willen eten, maar daar amper aan toekomen omdat ze trek blijven houden en dus gewoon de hele middag dooreten… Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het toevoegen van een halve avocado aan de lunch, er voor zorgt dat je een verzadigd gevoel hebt en dus minder trek in een volgende maaltijd en/of snacks tussendoor. Voor het onderzoek van de Loma Linda University kregen 26 gezonde vrijwilligers met overgewicht eerst allemaal een gestandaardiseerd ontbijt, vervolgens aten ze drie verschillende typen lunch: iets zonder avocado, een lunch met avocado als vervanging voor een ander ingrediënt en een lunch waar de halve avocado aan werd toegevoegd.

De deelnemers deden drie keer meer aan dit experiment, telkens met een week ertussen. Na de lunch gaven de proefpersonen op bepaalde tijden op een schaal aan hoeveel trek ze hadden, hoe verzadigd ze zich voelden en in welke mate ze zin hadden in een volgende maaltijd. Vrijwilligers die een halve avocado aan hun lunch hadden toegevoegd, bleken drie uur na de lunch 40 procent minder trek te hebben dan na een standaardlunch zonder avocado. Avocado-eters voelden zich bovendien meer verzadigd. Een halve avocado eten bij de lunch kan helpen om minder snel weer trek te krijgen. De onderzoekers geven aan dat hierbij wel aangetekend moet worden dat de gebruikte halve avocado’s 112 kilocalorieën bevatten. Die extra calorieën kunnen zorgen voor het verzadigde gevoel. Maar toch: beter een aantal extra calorieën door een halve avocado, dan honger en tussen lunch en diner een greep doen naar chips, chocolade en andere snacks!

Lees ook:Vuistregels voor een lekkere salade
Lees ook:Water is het simpele geheim om kilo’s te verliezen
Lees ook:Kauwgom remt je trek in een lekkere snack
Lees ook:Avocado’s zijn hartstikke gezond
Lees ook:Voedingsmiddelen die je eetlust onderdrukken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>