Avocado’s zijn hartstikke gezond

Veel mensen eten ze liever niet, avocado’s, omdat ze teveel calorieën en vet zouden bevatten. Maar de avocado is juist ontzettend gezond……..

Avocado is niet alleen een unieke fruitsoort, maar uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat het eten van avocado gezond is. Terwijl het meeste fruit een relatief hoog koolhydraatgehalte heeft, bevat de avocado juist bijzonder veel gezonde vetten, vitaminen en andere voedingsstoffen. Verschillende onderzoeken bewijzen inderdaad dat avocado gezond is en tonen zelfs aan dat de vrucht het cholesterolgehalte verlaagt, een beschermend effect heeft voor de ogen en goed is voor de huid en het hart.

  •  Je vermindert de kans op hart- en vaatziekten 
Vanwege het lage gehalte verzadigde vetten en het hoge gehalte onverzadigde vetten in een avocado verlaagt het je LDL-cholesterol, houdt het je HDL-cholesterol in stand en verbeter je je insulinegevoeligheid. De vrucht bevat een mix van voedingsstoffen en antioxidanten die de bloedstroom vergemakkelijken en ontstekingen voorkomen.
  • Je blijft makkelijker op gewicht
Vet eten om vet te verliezen: het kan echt. Avocado geeft je snel een verzadigd gevoel waardoor je minder snel in de verleiding komt om te snoepen. Dat is te danken aan het hoge gehalte vezels. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die veelvuldig een avocado eten smallere tailles en een lager BMI hebben.
  • Je vermindert de kans op kanker
Als je iedere dag een avocado eet, krijg je veel fytochemicaliën binnen. Die helpen kanker voorkomen. Daarnaast is er onderzoek dat de vrucht in verband brengt met het verkleinen van de kans op mond- borst- en prostaatkanker. Er is nog wel aanvullend onderzoek nodig om deze conclusie hard te maken.
  •  Je beschermt je huid en ogen
Avocado helpt je mooi ouder worden. Er zitten verschillende voedingsstoffen (luteine, zeaxanthine) in die het verouderingsproces afremmen en zichtproblemen voorkomen. Die stoffen fungeren ook als een soort buffer voor de huid waardoor je beter beschermt bent tegen UV-straling.

Probeer deze 7 heerlijke recepten eens.

Lees ook:Je avocado rijp in 10 minuten
Lees ook:Blij van website met alleen maar avocadorecepten
Lees ook:Worden we dik van noten?
Lees ook:Stop het verouderingsproces met avocado’s
Lees ook:Vis is goed voor de hersenen (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>