Mannen worden gedreven door testosteron

Bij mannen tussen de vijftig en zeventig kampt de helft met een te laag testosterongehalte. De testosteronproductie bepaalt voor een groot deel je energiepeil, spiergroei, vetpercentage, welzijnsgevoel en libido. De productie van testosteron neemt langzaam af  bij het ouder worden. Doordat testosteron overal in het mannenlichaam aan het werk is, betekent dit dat een tekort aan het hormoon ook voor verschillende problemen kan zorgen.

Testosteron regelt in een mannenlichaam veel meer dan de zin in seks. Het hormoon heeft veel te maken met het geheugen, botontkalking, de gemoedstoestand en hart-en vaatziekten.

Oudere mannen met een laag testosterongehalte hebben een hogere kans om te overlijden. Hoewel het nog niet hard bewezen is, wijzen onderzoeken er op dat oudere mannen met een relatief hoog testosteronpeil meer energie hebben en minder vatbaar zijn voor ouderdomsziekten.

Lees er meer over op dokterdokter.nl

Lees ook:Heren: massaal aan de testosteron
Lees ook:Actief seksleven verhoogt testosterongehalte
Lees ook:Erectiestoornissen bij mannen met overgewicht
Lees ook:Testosteron bepaalt humeur
Lees ook:Heeft jouw man ook last van opvliegers?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>