Heeft jouw man ook last van opvliegers?

Een man zul je niet snel horen over zijn ‘Laag Testosteron Syndroom’, vrouwen wel over de overgang. Toch betekent dit syndroom niets meer en niets minder dat een man last heeft van de overgang. Ongeveer 20 procent van de mannen ouder dan 60 jaar heeft er last van. Deze mannen klagen over hevig transpireren, roodheid van het gezicht, minder spierkracht, humeurig, slaap- en concentratieproblemen, erectieproblemen, verminderd libido en minder intens orgasme. Dit kan ook gepaard gaan met vet ophoping in de buik en botontkalking. Het verschil is dat de opvliegers bij vrouwen veroorzaakt worden door de menopauze, die optreedt als de productie van het hormoon oestrogeen wordt stopgezet. Bij gezonde mannen daalt de afscheiding van het hormoon testosteron wel geleidelijk, maar wordt niet volledig stopgezet.

Een tekort aan testosteron kun je aanvullen. Er zijn verschillende producten te koop waarmee dit kan. Van testosteron is bekend dat het een heleboel gunstige uitwerkingen heeft. Het verbetert onder andere de hartfunctie, de stemming en ook het libido.

Maar omdat er vaak veel meer aan de hand is, dan alleen een tekort aan hormonen, is het lang niet zeker dat het aanvullen van testosteron zal helpen. Het tekort is vaak maar een heel klein onderdeeltje van het probleem.

Ook heeft testosteron waarschijnlijk invloed op het ontwikkelen van prostaatkanker. Het is dus niet verstandig om dit zomaar te gaan gebruiken. Een arts kan helpen om de precieze oorzaak van de klachten te vinden.

Lees ook:Mannen worden gedreven door testosteron
Lees ook:Actief seksleven verhoogt testosterongehalte
Lees ook:Granaatappelsap voor een beter seksleven!
Lees ook:Met deze pleister wordt seks weer leuk
Lees ook:Libidoverlies wel degelijk een probleem bij vrouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heeft jouw man ook last van opvliegers?

  1. eva appel

    mijn man heeft last van adamsappelitus of in engels adamsappleitus.

    Wat moet ik daar mee

    HELP ??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>