Cafeïne verhoogt het risico op incontinentie

Cafeïne doet rare dingen met ons vrouwen lichaam of liever gezegd met onze blaas. En daar hoef je geen senior voor de zijn, ook jonge vrouwen hebben last van dit gênante probleem. Cafeïne heeft een diuretisch effect, waardoor je meer urine aanmaakt. Het kan ook de blaasspieren die samentrekken overactief maken.

Onderzoekers bestudeerden de resultaten van 1.356 vrouwen tussen 20 en 85 jaar. Drink je ongeveer drie kopjes cafeïne per dag dan heb je 70 procent meer kans op onvrijwillig urineverlies of andere blaasproblemen dan degenen die dat niet doen, aldus de wetenschappers.

Vrouwen die blaasproblemen hebben, vermijden beter helemaal cafeïne. Maar een klein kopje zou weinig schade aanrichten volgens experts. Voor vrouwen zonder problemen is een tweede kopje geen probleem. Onvrijwillig urineverlies is een vaak voorkomend probleem bij vrouwen. Ze ontwikkelen dit vaak tijdens de zwangerschap en geboorte, het probleem kan ook ontstaan tijdens de menopauze en de hormonale veranderingen als gevolg van verzwakking van de bodembekkenspieren.

Lees ook:Overactieve blaas? Botox helpt tegen incontinentie
Lees ook:Nog even …en dan blijkt dat koffie eigenlijk een soort gezondheidsdrankje is!
Lees ook:Urineverlies komt bij meer dan de helft van alle vrouwen voor
Lees ook:Cafeïne en alcohol mixen kan kwalijke gevolgen hebben
Lees ook:Spierpijn? Drink een kopje koffie voor het sporten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>