Met paars fruit gezonder ouder, zonder kwalen

Paars gekleurd fruit eten kan tal van ouderdomsziekten als Alzheimer, hartproblemen en kanker voorkomen. Dat beweren experts althans. Nou ja, ik wil de gok wel wagen; ik vind paars fruit namelijk hartstikke lekker. En mocht ik daardoor ouderdomsziekten voorkomen en of uitstellen, dan slaan we twee vliegen in een klap, toch? Op basis van hun bevindingen raden onderzoekers aan dat twee van de dagelijks aanbevolen vijf porties fruit en groenten paars moeten zijn. Een bestanddeel zou namelijk helpen tegen de schadelijke effecten van ijzer, wat cellen kan beschadigen als ze in de verkeerde vorm door het spijsverteringsstelsel gaan. Hoewel dit mineraal gezondheidsvoordelen biedt, geldt dat alleen als het reageert met andere bestanddelen in het lichaam. Gebeurt dit niet, dan kan ijzer giftig zijn. Polyfenolen, bestanddelen in bosbessen en ander paars fruit, kunnen ijzer grijpen en zo onschadelijk maken. Groene thee en curcumine, een kleurstof in kurkuma, bevatten een gelijkaardig bestanddeel. Ook chocolade zou dit kunnen veroorzaken, maar rode wijn heeft deze effecten bjivoorbeeld niet. Te veel vrij ijzer zou ook kunnen voorkomen dat vitamine C het lichaam helpt infecties te bevechten. Daarnaast kun je met paars fruit multiple sclerose en de ziekte van Parkinson bestrijden.

Lees ook:Is fruit na het avondeten ongezond?
Lees ook:Theedrinken is hot!
Lees ook:Witte tanden? Doe een scheutje melk in je thee!
Lees ook:BBQen is zo slecht nog niet!
Lees ook:Witte thee heeft geneeskrachtige en anti-verouderende werking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>