Is fruit na het avondeten ongezond?

Fruit als toetje na het avondeten zou ongezond zijn beweren sommige wijsneuzen. Vitamines zouden dan niet worden opgenomen……. Fabeltjes, beweert voedingsdeskundige Patricia Schutte.

 

 

 

Je hoort populaire voedselgoeroes  wel eens beweren dat als je fruit eet na de maaltijd je verteringstelsel dan al zo druk is met voedingsstoffen uit de maaltijd halen, dat het lichaam geen tijd meer heeft om het fruit te verwerken. Dit zou dan bovenop de maaltijd liggen te rotten in je lichaam. Alle goede stoffen zouden dan al verdwenen zijn voordat ze kunnen worden opgenomen.

Gelukkig werkt ons lichaam een stuk efficiënter dan dat. Koolhydraten, eiwitten en vetten, ze kunnen allemaal tegelijkertijd verteerd worden. Het maagdarmstelsel is zo ingericht dat voedsel niet gaat rotten en dat het lichaam alles uit je voeding kan halen wat het nodig heeft. In welke volgorde je  het ook eet.

Het is bovendien praktisch onmogelijk om alle voedingsstoffen ‘los’ te eten. De meeste maaltijden bestaan immers uit een combinatie van deze stoffen. Fruit is perfect om tussendoor te eten, maar fruit bij de maaltijd heeft ook z’n voordelen. Ten eerste omdat je dan niet kan vergeten om fruit te eten, zoals je zelf al aangeeft. Maar fruit kan ook helpen om ijzer uit plantaardige voedingsmiddelen te halen. Heel nuttig voor vegetariërs en veganisten dus, die hun ijzer niet uit vlees halen.

Lees ook:Met paars fruit gezonder ouder, zonder kwalen
Lees ook:Fruit eten….. is dat ‘s avonds wel zo gezond?
Lees ook:Vierdaagselopers struikelen over tekort aan magnesium
Lees ook:Oranje boven – Ode aan oranje voeding
Lees ook:Avocado’s zijn hartstikke gezond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>