BBQen is zo slecht nog niet!

Zet met een gerust hart je “Webertje” op het terras aankomende zomer met de nodige flesjes saus erbij, want de heren biologen zijn erachter gekomen dat barbecuesauzen stoffen bevatten die kanker en hartziekten bestrijden.Sauzen en marinades bevatten een reeks kruiden, specerijen, fruit en groenten die rijk zijn aan antioxidanten. Zo sterken ze het immuunsysteem van het lichaam. Het onderzoekersteam slaagde er voor de eerste keer in de impact van het marineren en bakken van vlees op de status van antioxidanten bij verschillende soorten van marinades op basis van kruiden en specerijen. Ze vonden in alle soorten hoge hoeveelheden van deze gezonde stoffen. Hoewel het bakken de hoeveelheid antioxidanten verminderde met de helft, toonden testen aan dat gebarbecued vlees nog veel gezonde bestanddelen bevat.

Kruiden zijn een goede bron aan antioxidanten maar het is moeilijk om het gebruik in te schatten omdat mensen ze niet in grote hoeveelheden consumeren, in tegenstelling tot bij fruit en groenten, aldus een onderzoeker. Het is bewezen dat antioxidanten vechten tegen vrije radicalen, dat zijn moleculen die de lichaamscellen schaden, zo veroorzaken ze ouderdomsziekten als kanker, hartproblemen, beroerten, alzheimer, artritis en cataract.

Bron: HLN

Lees ook:Is chocola gezonder dan fruit?
Lees ook:Groentefriet…. het slimme alternatief
Lees ook:Met paars fruit gezonder ouder, zonder kwalen
Lees ook:Popcorn is hartstikke gezond
Lees ook:Redenen om je vlees te marineren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>