Groentefriet…. het slimme alternatief

Mmmm, frietjes gemaakt van gepureerde wortel, maïs, witte bonen en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen en vervolgens beweren dat het nog lekker is ook. Zal wel, maar dat wil ik graag eerst zelf proberen voordat ik deze “lekkernij” aan de kleinkinderen geef. Ze zijn tenslotte anders gewend. Het schijnt eruit te zien als een gewoon patat frietje, lekker bruin krokant van buiten en egaal en glad van binnen, maar dan niet gemaakt van aardappel maar van diverse groenten. Wel gezond dus…..

 

 

Het eten van groenten was nog nooit zo lekker, leuk en aantrekkelijk. De bedenker van de friet is voedingstechnoloog Marc van Hulst. Hij kwam op het idee omdat zijn zoontje makkelijk friet at, maar een stuk minder makkelijk groenten. Met één portie krijgen kinderen al meer dan 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast is groentefriet rijk aan eiwitten en een bron van vitaminen en mineralen. Groentefriet bevat bovendien juist minder koolhydraten, geen toegevoegde suiker en kunstmatige stoffen. Het kan prima zonder zout gegeten worden.
Zo sluit Groentefriet helemaal aan bij een gezonde levensstijl, ook voor volwassenen. Het past in het voedingsadvies van twee ons groenten per dag. Niet voor niets mag Groentefriet het ’Gezondere Keuze’ Vinkje voeren. Het Vinkje wordt ondersteund door het Voedingscentrum.
Groentefriet is voorgebakken en bevroren. Vanuit de diepvries is het snel en gemakkelijk te bereiden in de oven, frituur of Air-Fryer. De frietjes passen bij iedere maaltijd met vlees, vis, kip en groenten.

Groentefriet is verkrijgbaar bij alle PLUS supermarkten voor 2,99 euro per zak à 600 gram.

Lees ook:Vuistregels voor een lekkere salade
Lees ook:Appelfriet zonder mayo te koop bij Burger King
Lees ook:Onderzoek wijst uit: ‘Reinigende werking sapkuren niet bewezen’
Lees ook:Nieuw cultureel erfgoed: het Belgisch Frietkot
Lees ook:Gezonde voeding is en blijft belangrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>