Alcohol kan Alzheimer voorkomen

Nou nog mooier,een glas alcohol per dag kan Alzheimer op latere leeftijd voorkomen, zo blijkt uit onderzoek. Als dat geen prettig medicijn is… dat moet menigeen als muziek in de oren klinken! En weet je het te beperken tot een gematigde hoeveelheid dan loop je minder risico dement te worden en in het bijzonder Alzheimer te ontwikkelen. Duitse onderzoekers volgden 3.200 75-plussers die aanvankelijk niet dement waren gedurende drie jaren. Daaruit blijkt dat het consumeren van een gematigde hoeveelheid het algemene risico op dementie of Alzheimer verlaagde. Deze mensen bleken in goede lichamelijke en mentale gezondheid te zijn.

Overmatig alcohol drinken is de oorzaak van tien procent van alle gevallen van dementie. De helft dronk geen alcohol, een kwart nam dagelijks een drankje, dat is het equivalent tien gram alcohol, 12,4 procent dronk twee eenheden en nog eens 12,4 procent meer dan twee glazen. De helft consumeerde alleen wijn, een derde hield zich aan bier, anderen dronken de twee. Aan het einde kreeg zeven procent de diagnose van dementie en 3,5 procent ontwikkelden Alzheimer.

Hannah Clark van de Britse genootschap voor Alzheimer: “Tot drie eenheden alcohol, zeker wijn, per dag drinken beperkt het risico. Hoewel er nog meer onderzoek moet gebeuren, denken we dat de voordelen van antioxidanten komen.”

Lees ook:Huishoudelijk werk kan Alzheimer voorkomen
Lees ook:Leef langer, drink de helft aan bier
Lees ook:Glas alcohol vermindert risico op dementie
Lees ook:Mannen die dagelijks alcohol drinken hebben meer kans op prostaatkanker
Lees ook:Houd jezelf gezond met…een wijntje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>