Hersenverandering bij toxoplasmose

O jee, weer een gevaar op de loer als je wat ouder wordt. Dit keer de infectieziekte Toxoplasmose, die ontstaat na infectie met T. gondii. De parasiet komt vooral voor bij katachtige dieren. Mensen komen vooral in aanraking met deze parasiet door bijvoorbeeld de kattenbak te verschonen, tuinieren en rauw of onvoldoende verhit vlees eten. Alle katten raker ermee besmet, maar ze zijn slechts enkele weken besmettelijk.

Met het toenemen van de leeftijd zijn meer mensen besmet met de parasiet: van 17,5 procent op twintigjarige leeftijd tot 70 procent op 65-jarige leeftijd. Na de eerste infectie blijft de parasiet in het lichaam, maar in een niet actieve vorm. Hierdoor ontstaat immuniteit voor de T. gondii. Meestal leidt infectie tot symptomen van algehele malaise. Lees maar op gezondheidsnet.nl…….. het kan rare dingen doen met je hersenen!

Lees ook:“week van de teek” wijst op gevaren teken
Lees ook:Hoe gevaarlijk is een tekenbeet
Lees ook:Wandelen in de lentezon? Pas op voor teken!
Lees ook:En de griep houdt maar aan………
Lees ook:Veel besmette teken in Nederland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>