Even snel thuis testen of je in de menopauze zit

EHT-Menopauze-verpakking-LOW-RES-1Rond het vijftigste levensjaar begint bij veel vrouwen de overgang, soms eerder of later. Bij de meeste vrouwen gaat dat gepaard met opvliegers en vaak ook met hoofdpijn, slapeloosheid en zelfs depressiviteit, terwijl een kleine minderheid nergens last van heeft. De zelftest Easy Home Test Menopauze achterhaalt of deze klachten het gevolg zijn van de overgang.
De overgang betekent dat het einde van de vruchtbare periode nadert. Het lichaam bouwt de productie van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron af. Gelijktijdig gaat het lichaam de productie van FSH (Follikel Stimulerend Hormoon) juist opvoeren. Bij een vrouw in de overgang stijgt dus de FSH-concentratie in het bloed en in de urine. De Easy Home Test Menopauze test urine op deze verhoogde concentratie. De vrouw brengt eenvoudig wat urine aan op de teststrip en binnen enkele minuten is af te lezen of de FSH-concentratie verhoogd is. Op deze manier kan iedere vrouw zelf ontdekken of er sprake is van de overgang. Wanneer de menstruatie definitief wegblijft, is de menopauze, de periode na de overgang, aangebroken

De Easy Home Test Menopauze is verkrijgbaar bij de betere drogist en apotheek en kent een consumentenadviesprijs van € 14,99.

Over Easy Home Test
Easy Home Test biedt een compleet en uniek assortiment aan zelftesten die geschikt zijn voor de thuismarkt. Het assortiment bestaat uit diverse zelftesten, waaronder een Blaasontstekings-, Cholesterol- en Lyme-Tekenbeettest. Alle testen zijn zeer betrouwbaar, CE-gecertificeerd voor de thuismarkt en voorzien van een bijsluiter waarop stap voor stap wordt uitgelegd hoe de test is uit te voeren. De uitslag is al binnen enkele minuten af te lezen.

Lees ook:Rode kring bij Lyme niet altijd: zo test je simpel thuis!
Lees ook:Stem vrouw ‘vermannelijkt’ na de overgang
Lees ook:Dikkere vrouwen behouden hoge stem in menopauze
Lees ook:Met deze 10 tips overleeft je huwelijk de menopauze
Lees ook:Doorbraak in onderzoek naar start overgang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>