Bietensap goed voor bloeddruk en sportprestaties

Bietjes zijn bekend om een aantal medicinale toepassingen. Sinds de Middeleeuwen worden bietjes vooral voorgeschreven bij ziektes die te maken hebben met het bloed en ziektes die te maken hebben met de ingewanden en spijsvertering. In een Amerikaans tijdschrift van de American Heart Association is een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat rode bietjes goed helpen tegen hypertensie of te hoge bloeddruk. Het drinken van een halve liter bietensap hielp goed tegen hoge bloeddruk en de effecten bleven 24 uur na het drinken meetbaar.

 

 

Rodebietensap lijkt daardoor een eenvoudige en erg goedkope manier om een verhoogde bloeddruk blijvend naar omlaag te halen. Het is even wennen aan de smaak, maar na een paar glazen leer je het wel drinken. Het is tenslotte goed voor je gezondheid! Bietensap is zelfs een bevordering van je uithoudingsvermogen!

Zo maak je je bietensap wat smakelijker:

½ rauwe rode biet
½ citroen
kwart appel
350 ml water
1 eetl honing

Blender
Zeef

Schil de biet en snijd deze in stukken. Doe deze in de blender en mix grof. Pel de schil van de citroen en snijd het vruchtvlees in stukken en voeg samen met de appel, water en honing toe aan de blender. Mix alles een half minuutje door en giet het sap in een zeef. Vang het vocht op en schenk in glaasjes. Zo heb je in een paar minuten een super gezond en lekker drankje klaar.

Let wel op: wat er rood ingaat, komt er ook rood weer uit!!

Lees ook:Je zou elke dag spinazie moeten eten!
Lees ook:Rillerig? Drink gemberthee
Lees ook:Makreelsalade met appel en selderij (recept)
Lees ook:Makreelsalade met appel en selderij (recept)
Lees ook:Vijf gezondheidsvoordelen van bietjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>