Alzheimer zou in de top-3 doodsoorzaken moeten staan

indexAlzheimer: je kunt het echt maar beter niet krijgen… Want de ziekte van Alzheimer blijkt dodelijker dan tot nu toe werd gedacht, zo ontdekten Amerikaanse onderzoekers. Vaak wordt het overlijden van iemand met de ziekte van Alzheimer niet toegeschreven aan de ziekte, maar aan een onderliggende doodsoorzaak zoals bijvoorbeeld longontsteking.  Als dit goed zou worden bijgehouden dan zou Alzheimer in Amerika in de top 3 van doodsoorzaken komen, na kanker en hart- en vaatziekten. Volgens onderzoeker Bryan James van het Rush University Medical Center in Chicago staat er nu vaak de verkeerde doodsoorzaak op de overlijdensakte van mensen die zijn overleden door Alzheimer.Voor het onderzoek volgden de wetenschappers 2566 mensen van 65 jaar en ouder. Jaarlijks werden ze getest op dementie. Na ongeveer acht jaar overleden 1090 van de deelnemers, 559 ontwikkelden de ziekte van Alzheimer. Het sterftecijfer onder de deelnemers tussen de 75 en 84 jaar was vier keer hoger na de diagnose van de ziekte van Alzheimer. En bijna drie keer hoger bij mensen ouder dan 85 jaar.

Jaarlijks sterven 83494 Amerikanen aan de ziekte van Alzheimer. Volgens de onderzoekers ligt dit aantal zes keer hoger en sterven er 503.400 Amerikanen per jaar aan de ziekte. Daarmee zou de ziekte in de top 3 van doodsoorzaken komen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vakblad Neurology.

Lees ook:Kans op Alzheimer minder door dieet
Lees ook:Huishoudelijk werk kan Alzheimer voorkomen
Lees ook:Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase alzheimer
Lees ook:Alzheimer stel je niet uit door geheugentraining
Lees ook:Te veel koolhydraten vergroot risico op geheugenproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>