Zwaarder griepseizoen verwacht dan vorige winter

Heb je de griep al te pakken gehad?  Nou, bereid je dan maar voor want de Grote Griepmetingen meldt dat een Amerikaans virus kan oversteken naar Europa. Nederland zou zich op moeten maken voor een zwaarder griepseizoen dan vorig jaar.

Kun je een besmetting voorkomen? Bejaarden en risicogroepen wordt aangeraden zich jaarlijks te laten inenten. Als je niet bent ingeënt, kun je alleen proberen te voorkomen dat je besmet wordt met het virus. Een goede lichamelijke conditie is de eerste voorwaarde. Slaap voldoende, eet groenten en fruit en zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Een goede hygiëne voorkomt vervolgens kruisbesmetting. Daarmee wordt bedoeld dat de overdracht van bacteriën, schimmels of virussen van de ene persoon op de andere. Zeer regelmatig handen wassen is de simpelste en effectiefste manier om te voorkomen dat het griepvirus je in zijn greep krijgt.

 

Lees ook:Gezond eten voor senioren
Lees ook:Een koortslip, ontsierend en pijnlijk
Lees ook:Voedselinfecties ontstaan in eigen keuken
Lees ook:Vijf porties fruit of groenten verlengen je leven met drie jaar
Lees ook:Constipatie op reis, wat nu?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>