“Nederland stopt. Met roken!”

” Iedereen kan stoppen met roken! ” Een kreet die je mensen vaak hoort zeggen. Toch is het niet voor iedereen zo makkelijk om van deze verslaving af te komen. Zeker niet voor onze doelgroep. We roken al een leven lang.

Om al die rokers te stimuleren om te stoppen zou je deze voordelen eens moeten lezen wat er met je lichaam gebeurt als je stopt. En zo snel al!!

 

Na 20 minuten….. Je bloeddruk en hartslag worden weer normaal en de temperatuur in je handen en voeten zal stijgen.

Na 8 uur……………Het nicotine- en koolstofmonoxidegehalte in je bloed is ondertussen gehalveerd. Het zuurstofniveau in je bloed stijgt, wat je alerter maakt en je beter doet slapen.

Na 48 uur
…………..De nicotine en de koolstofmonoxide is volledig uit je lichaam verdwenen. Je longen beginnen slijm en andere rommel te verwijderen. Je zenuwuiteinden herstellen zich en je reuk- en tastzin worden beter.

3 maanden………. 
Je longen en de zuurstofcirculatie is merkelijk verbeterd. Je hoest minder en sporten gaat gemakkelijker.

1 tot 9 maanden ..
De verstopping en vermoeidheid van je sinussen verbetert. Je ademt gemakkelijker en je raakt bijna nooit meer buiten adem.

1 jaar………………. 
Het risico op hartaandoeningen is gedaald met 50 procent.

5 tot 15 jaar 
………Het risico op een beroerte is nu even groot als een niet-roker.

10 jaar…………….. 
Het risico op een rokersgerelateerde kanker is bijna even groot als een niet-roker. 60 procent van de kankers zijn gelinkt met voeding en roken.

15 jaar ……………..
Het risico op hartaandoeningen of een hartaanval is nu even groot als bij een niet-roker. Ook het risico op overlijden is nu even groot als bij een niet-roker.

Kun je een beetje extra hulp wel gebruiken? Dan er het inspirerende boek ’Nederland stopt! Met roken’ In dit boek leggen de longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter uit hoe. Belangrijk is dat je gemotiveerd bent en de juiste methode toepast. Die is voor iedereen anders.

Lees ook:Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken
Lees ook:Stoppen met roken op oudere leeftijd. Heeft dat zin?
Lees ook:Stop met roken! Zoek een stoppen-met-rokenbegeleider!
Lees ook:Lolly vervangt rookpauze
Lees ook:Maar liefst 5 kilo extra door stoppen met roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>