De zoektocht naar “Mary Poppins” gaat beginnen

De musical Mary Poppins vertelt het wereldberoemde verhaal van supernanny Mary Poppins anno 1910. Mary Poppins is vrij conventioneel van uiterlijk, buitenshuis altijd met paraplu, maar onderscheidt zich door de magische krachten die ze vooral inzet bij de uitoefening van haar functie als kinderjuffrouw. Overigens dient haar paraplu ook als magisch transportmiddel.

De musical was een doorslaggevend succes in New York en London. Voor de Nederlandse versie van de musical gaat de AVRO op zoek naar een geschikte hoofdrolspeler: de nieuwe Mary Poppins. Dit programma wordt het vervolg van “Op zoek naar Evita” en “Op zoek naar Joseph”. Heerlijke programma’s! En vanavond dan een nieuwe zoektocht! Er zijn elf deelneemsters en acht liveshows. En vanavond moet niet één, maar moeten twee Marry Poppins’ in spe het strijdtoneel van “Op Zoek Naar Mary Poppins”. De weken erna zal gewoon weer één Mary Poppins per week haar koffers pakken.

Het wordt een keiharde show volgens presentator Frits Sissing.  Het musicalvak is ook hard. En meteen is duidelijk dat het een echte strijd gaat worden. Er zijn ook twee sing-offs, één tijdens de liveshow, één bij de resultshow.

Frits: „Het zal een hele taak worden voor Willem Nijholt. Hij moet twee keer iemand redden. Misschien wordt het wel beide keren dezelfde. We hebben het van de week aan de dames verteld. Het kwam als een lichte schok. Het is nooit leuk om er als eerste uit te gaan, maar de verzachtende omstandigheid is dat je niet de enige bent.”

De potentiële Mary’s brengen vanavond ook een muzikale ode aan de deze week overleden Ramses Shaffy met de nummers “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder” en “Wij zullen doorgaan”.

AVRO, Nederland 1, 6 december, 20.25 uur (liveshow) en 22.25 uur (resultshow).

Lees ook:“Op zoek naar Mary Poppins” brengt eerbetoon aan Ramses Shaffy
Lees ook:1200 kandidaten voor Mary Poppins
Lees ook:Choreograaf van Mary Poppins, Sound of Music overleden
Lees ook:60 Jaar televisie: avro brengt dagelijkse quiz “licht uit spot aan”
Lees ook:Wordt zangtalent Dony de “Paul Potts” van X-Factor?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>