60 jaar Nederlandse televisie… doe mee met de publiekscanon

Op 2 oktober bestaat de televisie in Nederland precies zestig jaar… 2 oktober 1951 om 20:15 uur werd de eerste televisie-uitzending voor het eerst geopend door staatssecretaris Jo Cals (1914-1971) en NTS-voorzitter J.B. Kors. En we kunnen er geen genoeg van krijgen. In groten getale zitten we dagelijks voor de buis. Nog steeds worden kijkcijferrecords week na week gebroken: Boer Zoekt Vrouw, The Voice, Ik Hou van Holland….

De publieke omroep staat uitgebreid stil bij de ontwikkeling van de televisie door de jaren heen en laat de kijkers een canon samenstellen van de zestig meest bepalende televisieprogramma’s van de laatste zestig jaar. Vanaf vandaag kan via tvcanon.nl worden gestemd, te beginnen met de categorie talkshows.
Op de site  kun je je favoriete tv-programma kiezen in twaalf categorieën, waaronder spiritualiteit, cultuur, drama, humor, kinderen, muziek, amusement, actualiteit en sport.

Om herinneringen op te halen begint Omroep Max volgende week maandag met een programma over 60 jaar televisie. Elke dag om 11:30 uur op Nederland 1.Vanaf aankomende maandag wordt het nostalgische programma ‘Heb je dat gezien?’ uitgezonden.

Lees ook:60 Jaar televisie: avro brengt dagelijkse quiz “licht uit spot aan”
Lees ook:Weer even genieten van Sonja Barend: zaterdagavond – VARA
Lees ook:Omroep-dino Aad van den Heuvel keert terug op tv
Lees ook:Presentator Joop Koopman op Eerste Kerstdag overleden
Lees ook:Rijdende rechter Frank Visser naar SBS 6

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “60 jaar Nederlandse televisie… doe mee met de publiekscanon

 1. klerkx marianne

  ik vind SWIEBERTJE niet mag ontbreken in die lijst van 60jaar tv

    /   Reply  / 
  1. Andries.

   Mee eens ook Stiefbeen en zoon is er zo een.

     /   Reply  / 
   1. Mw Ooievaar

    De Fabeltjeskrant en Pipo de Clown

      /   Reply  / 
 2. b.Postma

  Er is een uitzending van Jan Lenferink met de voor 5 Jaar overleden dichteres Mevr. Nel Benschop. Zij mag zeker niet ontbreken. Heeft in de vorige eeuw de meeste gedichtenbundels verkocht ooit!!!!!!! Wij zijn haar veel verschuldigd. ZIJ MAG NOOIT IN DE VERGETELHEID RAKEN.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>