Senioren doen het leuk op sociale media

Facebook alleen voor de jeugd? Welnee! Steeds meer senioren zijn actief op sociale media. Van alle 70-plussers die op internet zitten, maakt 20 procent gebruik van Hyves en bijna 15 procent van Facebook.
Dat blijkt uit een onderzoek van Microsoft en SeniorWeb onder 1700 senioren en jongeren. En ik gok zomaar dat dat er in de komende jaren alleen maar meer gaan worden!E-mail blijft het populairste communicatiemiddel onder senioren. Bijna 98 procent van de 70-plussers op internet maakt gebruik van e-mail. 19,5 procent gebruikt overigens chatfuncties zoals Windows Live Messenger. De senioren geven aan dat zij actief zijn omdat ze met de tijd mee willen gaan. Vrouwen zijn actiever op sociale media dan mannen. 25 tegenover 16 procent wat betreft Hyves en 17 om 12 procent bij Facebook. Contact met de familie volgens SeniorWeb een belangrijke reden om een profiel aan te maken op sociale netwerken. Carola van den Berg van de organisatie legt uit: “Het nut en de noodzaak van online communicatie wordt voor senioren steeds groter. Familieleden wonen niet meer vanzelfsprekend om de hoek en soms laat de gezondheid het te veel afweten om op bezoek te gaan.” Een groot deel van de senioren geeft overigens wel aan dat er niets boven het vertrouwde bezoek aan huis gaat. Toch verwacht Microsoft dat chatten steeds belangrijker zal worden. “Chatten zal steeds meer een vanzelfsprekendheid worden voor senioren. Vooral videochat kan helpen bij het contact met kleinkinderen omdat ze elkaar dan direct kunnen zien”, aldus Coen Nijkrake van Microsoft.

Lees ook:Meerderheid senioren wil digivaardig zijn
Lees ook:Opa en oma op Facebook, linkedIn, Twitter en Hyves…
Lees ook:Helft senioren kan niet meer zonder digitale wereld
Lees ook:Facebook gedomineerd door 45-plussers
Lees ook:Senioren gaan niet zonder tablet op vakantie!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Senioren doen het leuk op sociale media

  1. S-computers

    De S-computer is de senioren computer bij uitstek.

    Een makkelijk te bedienen computer door middel van een overzichtelijk menu met duidelijke iconen (klik hier voor een korte demonstratie). Daarnaast geven wij volledige garantie, een prima en vertrouwde service door eigen S-computers medewerkers en een rustige uitleg via onze hulp op afstand. Wij kunnen een compleet ingerichte computer, laptop of Alles in 1 PC met aanraakscherm leveren maar ook u eventueel nog goed werkende computer of laptop ombouwen naar een eenvoudig te bedienen S-computer.
    Dit alles met een grote mate van flexibiliteit en tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Natuurlijk wordt alles bij u op locatie aangesloten en geven wij tijdens de installatie een heldere
    introductiecursus!

    Met deze concept kunnen 50 plussers makkelijker achter de computer kruipen en gebruik maken van internet.

    http://www.s-computers.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>