TV-serie Ja zuster, nee zuster krijgt speciale website

De website www.jazusterneezuster.nl gaat 20 mei van start, een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het project Beelden voor de Toekomst.  Op 20 mei is het honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren, zij schreef de teksten voor de serie.

Ja zuster, nee zuster is misschien wel de beroemdste Nederlandse televisieserie van de vorige eeuw. In 1966 schrijven Annie M.G. Schmidt en de componist Harry Bannink televisiegeschiedenis, zonder er zich bewust van te zijn.Na enkele afleveringen, bedoeld voor kinderen, neemt ook heel volwassen Nederland plaats voor de buis.

De beeldopnames van Ja zuster, nee zuster zijn voor een groot deel verloren gegaan, maar Beeld en Geluid kwam een aantal jaren geleden wel in het bezit van audiotapes met daarop alle originele geluidsopnames.

Met hulp van het digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst zijn die gerestaureerd en gedigitaliseerd. Naast de geluidsopnames zijn op de site ook honderden foto’s en interviews te zien. De serie over de belevenissen van de bewoners van rusthuis Klivia was van 1966 tot 1968 op TV.

Lees ook:Première Ja Zuster, Nee Zuster een succes!
Lees ook:Nieuwe tv-serie ‘Ja zuster, nee zuster’
Lees ook:Hetty Blok op 92-jarige leeftijd overleden
Lees ook:Annie M.G. Schmidt….. de serie
Lees ook:Sentiment op de planken: Zuster Cliva terug van weggeweest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>