Kijk uit met ‘exclusieve beelden’ van Schumachers ongeluk!

Schermafbeelding 2014-01-06 om 17.19.52Let op let op! Het klinkt misschien heel spannend om de beelden van het ongeluk van Schumacher te bekijken, maar als je op Facebook of Twitter een link ontvangt met de tekst ‘Exclusieve video ski-ongeluk Michael Schumacher’ kun je je nieuwsgierigheid beter bedwingen. Je trekt er namelijk een naar virus mee je computer in! De Telegraaf meldt dat enkele dagen geleden bekend werd dat het ongeluk van de voormalig Formule 1-legende per ongeluk is gefilmd door een toerist. Een 35-jarige toerist zou met zijn telefoon opnamen van zijn vriendin hebben gemaakt. Op de achtergrond zou te zien zijn dat Schumacher ten val kwam.  Deze beelden zijn echter niet vrijgegeven.

De zogenaamd ‘exclusieve videobeelden’ bevatten een virus dat in actie treedt zodra een gebruiker met een geïnfecteerde computer inlogt op de website van een bank. Zodoende proberen de creerders van het Schumacher-virus betaalgegevens te bemachtigen. Het bestand verspreidt zich razendsnel omdat mensen die de zogenaamde videobeelden willen bekijken de link eerst moeten delen via hun persoonlijke Facebook-pagina.

Lees ook:Internetbende besmet maar liefst 30 miljoen pc’s
Lees ook:“Leven in de brouwerij”, een actie in het teken van “Vlaanderen Lekker Land”
Lees ook:Politie in België net zo ontevreden als in Nederland
Lees ook:Pas op voor digitale diefstal!
Lees ook:Aanstaande zondag de Veilig Internetten Dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>