Wat hebben we vorig jaar zoal genuttigd

Och, één chocolaatje kan toch geen kwaad?! Maar wist je hoeveel kilo chocolade je jaarlijks op deze manier onder je neus stopt? Vier kilo! Het CBS publiceert jaarlijks een aantal kerngetallen van wat wij als Nederlanders per jaar aan zuivel, tarwe en genotsmiddelen tot ons nemen. Gemiddeld hè, het is dus niet gezegd dat…..!

In 2007 werd er zo’n 3,4 kg boter werd geconsumeerd per Nederlander. Kaas, ook lekker… hiervan verdween in 2007 ongeveer 18 kilo per persoon in de maag.

Dan de tarwe en meel producten. Ongeveer 62 kilo brood en 14 kilo aan biskwie, snijkoek of banket wist de Nederlanders in 2007 naar binnen te werken. Aan zoetwaren en chocolade aten met z’n allen in 2007 respectievelijk 6 en 4 kilo op.

En dan de dranken. Het nuttigen van een flesje wijn blijft jaarlijks vrij stabiel. Zo’n 21,6 liter van het rode of witte vocht werd er in 2007 gedronken. Iets meer werd er verkocht van het mineraalwater. Hiervan ging er 21,9 liter per Nederlander over de toonbank. Niet mis is de frisdrank. Cola, Sinas of 7 up….. maar liefst 95,8 liter frisdrank werd er in 2007 per Nederlander verkocht.

Ter afsluiting hebben we de rokers. In 2007 werd de rook van 927 sigaretten per Nederlander uitgeblazen. Gemiddeld ging er 0,7 kilo aan tabak in een shagje of de pijp.

Lees ook:We zijn afgelopen jaar minder vis gaan eten
Lees ook:Van een cruise word je hartstikke dik!
Lees ook:Verkoop vis loopt terug
Lees ook:Populaire light dranken niet zo onschuldig
Lees ook:Het officiële Broodbuik Kookboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>