Douchen doen we niet elke dag

Ik zou bijna zeggen: “BAH”. Want wat is er lekkerder dan ‘s morgens wakker worden en de dag fris beginnen door lekker te poedelen onder de douche. Je voelt je toch de hele dag vies als je dat niet gedaan hebt?  Toch blijkt uit onderzoek van Palmolive naar het douchegedrag van Nederlanders dat bijna de helft dat niet doet. Maar áls we douchen, doen we dat praktisch……

Zo wordt de tijd onder het douchen nuttig gebruikt voor bijvoorbeeld het tandenpoetsen (31 procent), ideeën uitwerken (jonger dan 65 jaar significant vaker: 24 procent tegen 11 procent) of het schoonmaken van de douche (23 procent).

Wat we tijdens het douchen ook graag doen is zingen (17 procent), naar radio of cd luisteren (15 procent) of converseren met aanwezige familieleden (12 procent). Slechts een minderheid van 16 procent doet de deur op slot tijdens het douchen.

Een meerderheid van de Nederlanders gaat vóór het douchen eerst naar het toilet. Vrouwen doen dit overigens vaker dan mannen (66 procent tegen 50 procent).

Niettemin blijkt de verkwikkende en rustgevende douche ook een bron van ergernissen. De meest genoemde zijn een slappe straal (52 procent), plotseling koud water (51 procent), een te koude straal (41 procent) of een te hete straal die niet afgesteld kan worden (14 procent), viezigheid op de vloer en de wandtegels (49 procent) en een verstopt doucheputje (38 procent).

Bron: NU.nl

Lees ook:Douche is prima plek voor mijmeren en seks
Lees ook:De beste ideeën krijg je …onder de douche!
Lees ook:Dagelijks douchen is slecht voor de huid
Lees ook:Meest voorkomende irritaties in de badkamer
Lees ook:Vrouwen hebben geen tijd zich te douchen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Douchen doen we niet elke dag

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Goed voor het milieu, minder voor de neus van een ander.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>